>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Columns

 

24 Jul 2012 - Nieuwe Column Mx : Plaksterren
Elk jaar weet je het weer. We gaan weer flink nijdig zijn op de shirtleverancier van Ons Aller Ajax. Ik had niet anders verwacht dan dat de rode baan weer te breed zou zijn, het logo nog steeds in de vorm van een smurf en de drie strepen zullen evenmin ontbreken op de schouders. Het is vreselijk jammer dat de geschiedenis van zo een mooie club de prullenbak in geflikkerd wordt omwille van commercie. Ik verdenk de directeur van Adidas zelfs van een persoonlijke vete. Ik weet namelijk dat het een kakkerlak is; maar misschien is het te kort door de bocht om deze nietsnut te beschuldigen. Waar ik nog pissiger van word, is de arrogantie van dit merk ten aanzien van onze club met onbekwame bestuurders als Van Der Aat. Henri heeft zich, onder druk van die Duitse kledingmaffia, gebukt en zich in zijn reet laten naaien en daarbij nog dank je wel gezegd ook.

Zeven jaar lang duurde het voordat we de felbegeerde derde ster hadden. Iets dat geen enkele andere club in ons land evenaart. Sterker nog, het duurt nog heel lang voordat er een tweede club de Nederlandse velden af gaat met drie sterren op de borst. Dit is een absolute mijlpaal in de historie van Ajax. Met regelmaat haal ik die dag nog voor me. 15 mei 2011 is een dag om ieder jaar bij stil te staan. Deze dag stond in het teken van absolute grootheid. Een prachtige dag was het, en wat waren we met zijn allen trots. Trots om Ajacied te zijn. Trots om erbij te zijn geweest en in de verre toekomst zullen we tegen onze kleinste supportertjes het verhaal vertellen van de 3-1 overwinning met een prachtig spel van Ajax en de kolkende Arena.

Mijn geduld werd de zomerstop na het 30ste kampioenschap enorm op de proef gesteld. Wachten op het nieuwe thuisshirt met drie mooie sterren erop. En daar was dan eindelijk dat bericht. We konden ons inschrijven voor het nieuwe shirt! Dat heb ik ook direct gedaan. Eindelijk ging de bel. De koerier stond voor de deur en daar was eindelijk het felbegeerde shirt. Bedrukt met nummer 10, met de naam “De Jong” omdat hij de doelpuntenmaker was in de wedstrijd. Maar wat schetste mijn verbazing? Het waren plaksterren!!! Daar heb je dan jarenlang voor geknokt en dan krijg je plaksterren. Het is hetzelfde als je de Champions League wint en je krijgt een plastic beker. Die sterren staan voor trots. Die sterren zijn de beloning van onze trouw aan deze club. En wat flikt Adidas? Ze waren de sterren vergeten! Ze hadden de shirts al gemaakt en ze zijn blijkbaar zo begaan met Ajax dat ze niet eens wisten dat onze club de derde ster binnen kon halen. Hup, dan maar stickertjes erbij leveren en strijken maar. Triest is het gewoon. Als ik op de positie van Aatje zou zitten dan had ik dat hele zooitje terug gestuurd en gezegd dat ze het alsnog op moesten lossen met geborduurde sterren. Niet te geloven wat voor invloed die kledingetters hebben.

Maar op de een of andere manier heeft het bestuur van Ajax ook niet door gehad dat de 30ste landstitel zo speciaal is. Sjaaltjes, miniatuur schalen, mooie shirts met 30 erop, alles bleef uit. Niks hebben ze uitgebracht en voor de fans was het dus wachten op nummer 31. En ja hoor, nu snappen ze het wel. Alles kun je bestellen wat gerelateerd is aan het behalen van de laatste landstitel. En hoe mooi ik het ook vond afgelopen seizoen, en hoe trots ik ook was op mijn cluppie, het was niet zo speciaal als vorig jaar. Kan ook niet! Ik snap gewoon niet na al dit soort blamages, dat die klojo nog steeds op een met leer beklede stoel zit in zijn Mercedes en in de Arena. Het is treurig, maar hoe de vork ook in de steel zit, ik hoop dat we die bobo’s helemaal gek gaan krijgen met onvoorwaardelijke steun aan Frank en zijn selectie.

Come on boys! We gaan er een prachtig seizoen van maken, dit keer met geborduurde sterren!
Mx

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document