>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document
23 May 2012 - Nieuwe Column : Babbels
Babbels

Afgelopen week was het zover. Ik had een etentje met m’n vriendin en schoonfamilie. De hele club was er inclusief aanhang en kroost. Zo vaak heb ik ze nog niet gezien en zelfs zo weinig dat ik nog steeds moeite heb met de namen, laat staan dat ik iets van hun leven afweet. Maar dat nam duidelijk niet weg dat ze mij dondersgoed kennen. Kennelijk gaat mijn naam vaak over de tong daar. En het eerste wat ze deden toen ik binnenkwam was mij te feliciteren met nummer 31. Altijd leuk natuurlijk maar nog leuker is om dit te horen van voornamelijk aanhangers van die club uit 010. Jawel, ik begaf me tussen allemaal supporters van Koeman. Aangezien ik graag nog wat langer bij mijn vriendin wil blijven, ga ik die mensen maar niet noemen zoals wij Ajacieden ze altijd noemen.
Wat mij direct opviel was dat die mensen weer babbels kregen. Dat cluppie is weer eens hoog geŽindigd in de Eredivisie en daar zijn de praatjes weer. Als een sekte stortte ze zich op me om mij te overtuigen van hun club. Het aloude krijg je weer te horen. De gehele geschiedenis, de gewonnen prijzen en het badkuippubliek dat zo trouw is. Ik zat alleen maar met een licht arrogante glimlach dat hele relaas aan te horen en toen ze eindelijk uitgeraaskald waren was het mijn beurt. Op zo’n moment wacht je als ras Ajacied! Wel in mijn achterhoofd houdend dat je wel met een bepaalde houding en flair je club moet verdedigen want de trots moet er vanaf stralen. Als echte supporter gaat dat allemaal vanzelf. Mijn antwoord was heel simpel maar heel effectief. “Dat is nou precies de reden dat je die club van jullie met een ‘d’ schrijft, jullie kijken alleen maar naar het verleden”. Nee, dit heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen want dit is al een hele oude uitspraak maar is wel heerlijk om als antwoord te geven op dit suffe betoog van die mensen. Maar ik ging nog even verder in mijn moment van trots. “Het is ongelofelijk dat er een feestje gevierd wordt terwijl een club met ,volgens jullie, veel gewonnen prijzen slechts tweede is geworden.” Even lekker dat haven-vee uit de tent lokken want ik wist precies wat hun antwoord zou zijn en dan hoefde ik hem alleen maar in te koppen om ze het zwijgen op te leggen. En ja hoor, zoals verwacht kwam de repliek. “Wij vieren tenminste een feestje, ook als we tweede zijn geworden. Wij gaan niet klagen en mokken als we geen kampioen zijn geworden zoals al die Ajacieden dat wel doen als die club de hoofdprijs niet pakt”. En ik werd gek van opwinding. Ik had ze precies waar ik ze hebben wilde. Ik moest uitkijken dat ik niet te snel en gehaast over zou komen. Gepaste arrogantie is het mooiste dat er is op zo’n moment. Heel rustig en vol zelfvertrouwen rolde mij antwoord over mijn lippen om vervolgens alleen maar gelach te horen van mensen die aan het meeluisteren waren en waarna ik weer kon genieten van de rust omdat er geen antwoord op zou komen. Zelfs hun eigen koters konden het niet laten papa en mama uit te lachen.
Mijn antwoord: “Dat klopt dat ik chagrijnig wordt als Ajax verliest en wanneer de schaal niet in de plaats belandt waar het hoort genaamd Amsterdam. Ik ben namelijk voor een topclub met de mooiste historie en bij een topclub hoort een arsenaal aan prijzen. Daarmee geven jullie indirect aan niet voor een topclub te zijn maar voor een subtoppertje en klopt het dus des te meer dat als ik een shirt koop er drie sterren op de borst staan en als jullie een ogenschijnlijk aanschaffen er slechts eentje geborduurd is. Dus sinds wanneer hebben jullie eigenlijk besloten dat Feyenooit geen topclub meer is? Dan kunnen er nog zoveel feestjes gevierd worden maar bij deze hebben jullie het imago van jullie eigen club naar de kloten geholpen zonder het zelf door te hebben.”
En stil was het. Na een paar uur moest ik toch echt die mondhoeken van me uit mijn oren halen. Ik kreeg na verloop van tijd gewoon kramp.

Mx

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document