>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Nieuws

31 Oct 2011 - Roda JC supporters bekogelen auto's van Ajacieden met stenen
bron : Ajaxlife.nl
Rond de twee wedstrijden van Ajax tegen Roda JC zijn auto's van Ajaxsupporters bekogeld met stenen. Dit gebeurde onder meer vanuit de bosjes bij het verlaten van het 'beveiligde parkeerterrein' naast het stadion. De politie stond zo'n tien meter voor de bossages en greep niet in. En dat terwijl voor Ajacieden allerlei beperkingen gelden.

Kerkrade
Bij bijna elk vooroverleg wordt Ajacieden opgelegd via een verplichte combiregeling af te reizen naar de betreffende speelstad. Dat is voor onze veiligheid, want daar waar Ajaxfans al jaren goed gedrag vertonen, zijn het de supporters van de thuisclub die 'gevaarlijk' zijn.

Juist doordat er een verplichting zit aan de vervoerwijze zijn de supporters een gemakkelijker doelwit. Met die wetenschap is het dan ook verwonderlijk dat de lokale autoriteiten hier niet beter op inzetten. Na afloop van het bekerduel werden al auto's bekogeld en zaterdag gebeurde dat opnieuw. Meerdere keren zelfs.

Ajacieden worden na het laatste fluitsignaal altijd enige tijd opgehouden in het uitvak en ook op dit moment gooiden Roda-fans, die wel al buiten waren, met stenen naar geparkeerde auto's.

Op basis van eigen waarneming kan worden geconcludeerd dat de politie hier erg traag op reageerde. De Supportersvereniging Ajax vindt het onbegrijpelijk dat de politie hier na de ervaringen van woensdag rond de bekerwedstrijd niet beter op heeft ingezet.

De getroffen Ajacieden is geadviseerd aangifte te doen van vernieling, hoewel de aanwezige agenten in Kerkrade direct toevoegden dat hun zaak waarschijnlijk weinig kans heeft.

Het zou goed zijn onzinnige verplichtingen rond wedstrijdbezoek eens kritisch te bekijken om vervolgens dadergericht te werk te gaan in plaats van groepen supporters lastig te vallen en met onnodige verplichtingen op te zadelen.

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document