>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Geef Ajax z'n gezicht terug! De Ajax Marsch

geplaatst op: 13 Apr 2014
Vandaag was het dan zover. Na weken van intensieve voorbereiding vond vandaag in de binnenstad de demonstratie plaats voor de terugkeer van het echte logo. Zo’n demonstratie heeft nog heel wat voeten in de aarde. Officiële aanvraag indienen, route bepalen, eigen ordedienst regelen, rekening houden met de eisen/wensen van de gemeente en politie en zorgen dat er een mooie groep op de been is om de actie kracht bij te zetten. Na een perfect draaiboek te hebben ingeleverd kregen we afgelopen week definitief groen licht en zodoende werd er afgelopen zaterdag om 13.30 uur op het Waterlooplein verzameld. Een kleine groep ging alvast vooruit naar de Dam om ervoor te zorgen dat het kroonjuweel, de beeltenis van het echte logo (1600 vierkante meter groot), over de gehele Dam kon worden uitgerold.

Om 14.00 uur vertrok de stoet met honderden Ajacieden van het Waterlooplein naar de Dam. Onderweg werden de Blauwbrug, de Amstel, de Munt en het Rokin aangedaan. Onwetende toeristen keken vol bewondering naar het grote gezelschap dat met luid gezang naar de Dam trok. Na een klein half uurtje kwam de hele groep aan op de Dam, waar de jongens die daar klaar stonden met het megadoek deze in al zijn glorie ontrolden. Alle Ajacieden gingen vervolgens in één groot vierkant om het doek staan, waarna de woordvoerder van de werkgroep nog één keer aan alle aanwezigen duidelijk maakte waarom deze campagne op touw is gezet. Om zijn woorden extra kracht bij te zetten werden er nog flyers, stickers en posters uitgedeeld. Tot slot werden er tientallen ballen (met het echte logo erop) uitgedeeld aan de jongst aanwezige Ajacieden, zodat zij later kunnen zeggen dat zij zijn opgegroeid met het echte logo.
Via dit bericht wil de werkgroep iedereen bedanken die deze Ajax Marsch tot een succes heeft gemaakt. De bereidwilligheid van de gemeente en ordehandhavers om ons dit podium te geven, de jongens die het tekst- en megadoek hebben gemaakt, de fanshop die bijna kosteloos 76 voetballen heeft geschonken, de vele vrijwilligers die elk uur van hun vrije tijd erin hebben gestoken, de ordedienst die ervoor heeft gezorgd dat de hele demonstratie zonder ook maar één wanklank is verlopen (!), de verbaasde tramgangers die opeens met ‘onbepaalde vertraging’ te maken kregen en natuurlijk alle Ajacieden die deze Marsch tot een succes hebben gemaakt. Eén iemand willen we in het bijzonder bedanken en dat is Theo, onze (stiekem toch niet) gepensioneerde steward die keer op keer laat zien een echte te zijn.

We zijn er echter nog niet, maar als we als Ajacieden hetzelfde enthousiasme en dezelfde toewijding aan de dag blijven leggen als we vandaag hebben getoond, dan lijkt het een kwestie van tijd voordat we het echte logo weer op onze borst kunnen dragen.

Vandaag schijnt er ook nog een feestje te zijn. Maar dat is logisch!


Huldiging!

geplaatst op: 10 Apr 2014
Aankomende zondag kan Ajax bij eigen winst en puntverlies van Feyenoord zich voor de vierde maal op rij tot kampioen van Nederland kronen. Deze titel hoort natuurlijk in de Amsterdamse binnenstad en wel op het Leidseplein gevierd te worden. Vorig jaar maakten wij een duidelijk statement door de uitreiking in het Arenapark te boycotten en ons eigen feestje te vieren op het Leidse. Boycotten is niet ons doel, een huldiging in de stad is het doel. Vorig jaar hebben we laten zien waar wat ons betreft de huldiging dient plaats te vinden.

Dit jaar hebben we NIET gekozen voor een boycot. Dit jaar laten wij zien dat wij met Ajax en de Gemeente Amsterdam een top feest kunnen organiseren!
4 kampioenschappen op rij is een unieke prestatie en de spelers verdienen onze steun daarvoor!! Daarom roepen wij, in gezamenlijkheid met alle andere groepen binnen Ajax, iedereen op om naar de huldiging te komen na de wedstrijd in het Arenapark. Samen met de spelers vieren wij de 33e landstitel!

Na afloop van de huldiging gaan we een borrel pakken op het Leidse, gewoon omdat dat plein zo mooi is!12 april 2014 – Mars ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!

geplaatst op: 10 Apr 2014
Zoals eerder vermeld, zal er aanstaande zaterdag een optocht plaats vinden ter bevordering van de terugkeer van het echte logo. We verzamelen om 13.30 uur op het Waterlooplein. Nogmaals willen we benadrukken dat het bij deze mars verboden is om vuurwerk af te steken.

Fotoverslag Vite$$e-Ajax (1-1)

geplaatst op: 07 Apr 2014
Ajax kon gisteren voor de 4e keer op rij kampioen worden, maar daarvoor moesten wij winnen en moesten de kakkies punten verspelen. Zelf kwamen we niet verder dan 1-1, dus moet het volgende week maar gebeuren thuis tegen de haagse hopjes.
De intro 'rood-witte schare' zag er lekker uit, zeker met de rode rookpotten in het vak. De eerste helft op het veld was rondom bagger en we gingen met veel geluk slechts met een 1-0 achterstand de rust in. Na de rust stelden we orde op zaken en maakten al snel de 1-1 , maar konden de winnende treffer niet maken….Klik op lees verder voor het volledige fotoverslag.

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document