>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

'Fotoverslag' Ajax - vitesse (4-1)

geplaatst op: 10 Aug 2014
Het nieuwe seizoen is weer begonnen! Een seizoen waarin we historie gaan schrijven, met zijn allen gaan we op jacht naar de 5e titel op rij.
In een stille en sfeerloze ( Zie 'Reactie op aangekondigde maatregelen directie Ajax ' hieronder ) arena begon Ajax slecht aan de wedstrijd, Kenneth Vermeer behoedde ons meerdere malen voor een achterstand, en uit het niets scoorde een goed spelende debutant, Nick Viergever!
De tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken, er kwam wat meer flair in het spel en Ajax liep uit naar 3-0, de wedstrijd eindigt uiteindelijk in 4-1.

De door Ajax gestelde voorwaarden aan het voor 't sfeerteam beschikbare budget is voor ons ook een reden momenteel geen fotoverslag te plaatsen. Wij steken samen met alle andere groeperingen en vrijwilligers binnen het sfeerteam met hart en ziel elk uurtje van onze vrije tijd in het creŽren van sfeer(acties) bij Ajax en we worden nu gestraft voor iets waar het gehele sfeerteam niks mee te maken heeft, wij hopen dan ook dat de stilte van vandaag een duidelijk signaal was.

Mededeling Supportershome

geplaatst op: 06 Aug 2014
Het bestuur van het supportershome laat jullie weten dat het home voorlopig op wedstrijddagen gesloten is. We hebben hiertoe besloten omdat we onlangs te horen hebben gekregen dat het beleid rondom de openingsvoorwaarden op onderdelen wordt aangepast en wij daarop nog geen passend antwoord hebben. We hebben daarvoor meer tijd nodig en hopen daarmee de toekomst van het supportershome veilig te kunnen stellen.

Reactie op aangekondigde maatregelen directie Ajax

geplaatst op: 01 Aug 2014
Vrijdag 18 juli 2014 heeft Ajax een pakket aan maatregelen gepresenteerd, http://www.ajax.nl/Ajax-Nieuws/Ajax-nieuwsarchief/Ajax-nieuwsartikel/197479/Maatregelen-supporters.htm, naar aanleiding van een aantal incidenten dat vorig seizoen heeft plaatsgevonden. Zeker na het tumult rondom de bekerfinale zag Ajax zich genoodzaakt maatregelen te treffen, zo ook duidelijk werd gemaakt in een onderhoud met het bestuur van de AFCA Supportersclub. Na overleg met de verschillende groeperingen die binnen onze vereniging vertegenwoordigd zijn, heeft AFCA Supportersclub vandaag een overleg gehad met de directie van Ajax en aan haar een brief overhandigd met bezwaren tegen de maatregelen in deze vorm.Reactie AFCA Supportersclub

Ten eerste wil de AFCA Supportersclub nogmaals benadrukken dat de gebeurtenissen tijdens de bekerfinale door de gehele achterban worden afgekeurd. Hierbij verwijst AFCA Supportersclub naar:
http://www.afcasupportersclub.nl/13-nieuws/2344-verklaring-afca-supportersclub
http://f-side.nl/statement-f-side/
http://www.vak410.nl/nieuws/uitkomst-overleg

Ten tweede hebben wij zelf ook de nodige maatregelen getroffen naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, zoals ook te lezen valt in de hierboven genoemde statements.

Wat de AFCA Supportersclub echter absoluut niet kan en wil accepteren zijn de maatregelen die Ajax aan de hand van deze incidenten heeft afgekondigd.Onze bezwaren:

1. De maatregelen treffen Ajacieden als collectief. Een incident op een tribunedeel waar slechts een enkeling bij betrokken is kan zorgen voor sluiting van dat hele tribunedeel;

2. De criteria voor het in werking treden van de maatregelen. Wat is bijvoorbeeld een 'ernstig incident'? Zonder dat er duidelijke maatstaven komen voor wat wel en niet als incident wordt bestempeld, zijn Ajacieden overgeleverd aan de persoonlijke inschatting van enkele personen. Waarom wordt er niet al naar gelang de zwaarte van het incident een proportionele straf uitgedeeld?

3. In de eigen ArenA zijn er de afgelopen seizoenen niet of nauwelijks incidenten geweest. Toch houdt Ajax zich het recht voor om bij incidenten die (ver) buiten het stadion plaatsvinden maatregelen te treffen tegen bezoekers van de ArenA;

4. Het voorwaarden stellen aan het voor 't sfeerteam beschikbare budget. Deze uitermate betrokken en onbezoldigde supporters steken met hart en ziel elk uurtje van hun vrije tijd in het creŽren van sfeer bij Ajax en deze groep wordt nu gestraft voor iets dat zij niet hebben gedaan. Bovendien moet Ajax onze steun verdienen, en niet andersom.Maatregelen AFCA Supportersclub

De AFCA Supportersclub heeft na uitvoerig overleg met de verschillende sfeergroeperingen en supporters vanuit alle vakken besloten dat:

1. De sfeeracties de komende maanden worden opgeschort;
2. De podia op zowel de F-Side als VAK410 niet worden geplaatst;
3. Ajax niet op een gestructureerde wijze vocaal wordt ondersteund.

Met de directie van Ajax is vandaag overeengekomen dat de directie schriftelijk een reactie zal geven op de brief van de AFCA Supportersclub. Deze schriftelijke reactie zal in een spoedvergadering van de ASD worden besproken. Daarnaast zal in deze vergadering besproken worden of en voor welke termijn de bovenstaande punten van kracht blijven.Bestuur AFCA Supportersclub

Bestuur AFCA Supportersclub
(waarin vertegenwoordigd:)
*76 Crew*
*F-Side*
*VAK410*
*Meersche Helden*
*South Crew*
*North Up Alliance *
*AFCA Maluku*Noot: Na ons overleg van vandaag heeft de directie per e-mail direct gereageerd met een nuancering van de voorgenomen maatregelen. Dit gaan we meenemen in het ASD spoedoverleg.

South-Crew Youtube account!

geplaatst op: 02 Jul 2014
Sinds vandaag is er ook een Youtube account van de south-crew online!
Hierop zullen we vooral komend seizoen proberen al onze actie's op te plaatsen, maar ook zullen we beelden uit het verleden boven water halen om met jullie te delen!
( de pagina is nog een beetje in ontwikkeling )

Zoals ook dit bijzondere moment, Daley Blind kwam een handje helpen met het balustrade doek dat we voor hem aan het maken waren. 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document