>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Reactie op aangekondigde maatregelen directie Ajax

geplaatst op: 01 Aug 2014
Vrijdag 18 juli 2014 heeft Ajax een pakket aan maatregelen gepresenteerd, http://www.ajax.nl/Ajax-Nieuws/Ajax-nieuwsarchief/Ajax-nieuwsartikel/197479/Maatregelen-supporters.htm, naar aanleiding van een aantal incidenten dat vorig seizoen heeft plaatsgevonden. Zeker na het tumult rondom de bekerfinale zag Ajax zich genoodzaakt maatregelen te treffen, zo ook duidelijk werd gemaakt in een onderhoud met het bestuur van de AFCA Supportersclub. Na overleg met de verschillende groeperingen die binnen onze vereniging vertegenwoordigd zijn, heeft AFCA Supportersclub vandaag een overleg gehad met de directie van Ajax en aan haar een brief overhandigd met bezwaren tegen de maatregelen in deze vorm.Reactie AFCA Supportersclub

Ten eerste wil de AFCA Supportersclub nogmaals benadrukken dat de gebeurtenissen tijdens de bekerfinale door de gehele achterban worden afgekeurd. Hierbij verwijst AFCA Supportersclub naar:
http://www.afcasupportersclub.nl/13-nieuws/2344-verklaring-afca-supportersclub
http://f-side.nl/statement-f-side/
http://www.vak410.nl/nieuws/uitkomst-overleg

Ten tweede hebben wij zelf ook de nodige maatregelen getroffen naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, zoals ook te lezen valt in de hierboven genoemde statements.

Wat de AFCA Supportersclub echter absoluut niet kan en wil accepteren zijn de maatregelen die Ajax aan de hand van deze incidenten heeft afgekondigd.Onze bezwaren:

1. De maatregelen treffen Ajacieden als collectief. Een incident op een tribunedeel waar slechts een enkeling bij betrokken is kan zorgen voor sluiting van dat hele tribunedeel;

2. De criteria voor het in werking treden van de maatregelen. Wat is bijvoorbeeld een 'ernstig incident'? Zonder dat er duidelijke maatstaven komen voor wat wel en niet als incident wordt bestempeld, zijn Ajacieden overgeleverd aan de persoonlijke inschatting van enkele personen. Waarom wordt er niet al naar gelang de zwaarte van het incident een proportionele straf uitgedeeld?

3. In de eigen ArenA zijn er de afgelopen seizoenen niet of nauwelijks incidenten geweest. Toch houdt Ajax zich het recht voor om bij incidenten die (ver) buiten het stadion plaatsvinden maatregelen te treffen tegen bezoekers van de ArenA;

4. Het voorwaarden stellen aan het voor 't sfeerteam beschikbare budget. Deze uitermate betrokken en onbezoldigde supporters steken met hart en ziel elk uurtje van hun vrije tijd in het creren van sfeer bij Ajax en deze groep wordt nu gestraft voor iets dat zij niet hebben gedaan. Bovendien moet Ajax onze steun verdienen, en niet andersom.Maatregelen AFCA Supportersclub

De AFCA Supportersclub heeft na uitvoerig overleg met de verschillende sfeergroeperingen en supporters vanuit alle vakken besloten dat:

1. De sfeeracties de komende maanden worden opgeschort;
2. De podia op zowel de F-Side als VAK410 niet worden geplaatst;
3. Ajax niet op een gestructureerde wijze vocaal wordt ondersteund.

Met de directie van Ajax is vandaag overeengekomen dat de directie schriftelijk een reactie zal geven op de brief van de AFCA Supportersclub. Deze schriftelijke reactie zal in een spoedvergadering van de ASD worden besproken. Daarnaast zal in deze vergadering besproken worden of en voor welke termijn de bovenstaande punten van kracht blijven.Bestuur AFCA Supportersclub

Bestuur AFCA Supportersclub
(waarin vertegenwoordigd:)
*76 Crew*
*F-Side*
*VAK410*
*Meersche Helden*
*South Crew*
*North Up Alliance *
*AFCA Maluku*Noot: Na ons overleg van vandaag heeft de directie per e-mail direct gereageerd met een nuancering van de voorgenomen maatregelen. Dit gaan we meenemen in het ASD spoedoverleg.

South-Crew Youtube account!

geplaatst op: 02 Jul 2014
Sinds vandaag is er ook een Youtube account van de south-crew online!
Hierop zullen we vooral komend seizoen proberen al onze actie's op te plaatsen, maar ook zullen we beelden uit het verleden boven water halen om met jullie te delen!
( de pagina is nog een beetje in ontwikkeling )

Zoals ook dit bijzondere moment, Daley Blind kwam een handje helpen met het balustrade doek dat we voor hem aan het maken waren.Vergeet niet je seizoenskaart te verlengen

geplaatst op: 11 Jun 2014
Ajacieden, tot en met uiterlijk 17 juni hebben jullie nog de tijd om je seizoenskaart te verlengen!! hierna vervalt de scc definitief!!

Vier op een rij boek met komische tweets over het seizoen 2013-2014

geplaatst op: 04 Jun 2014
Een leuk cadeau voor jezelf of om weg te geven: voetbalhumor in boekvorm opgebouwd uit tweets. Lekker underground en ongecensureerd vanuit de beleving van een Ajacied.

Vier op een rij is een compilatie van komische tweets van @3HoogAchter over het seizoen 2013-2014.

Onder leiding van Frank de Boer wordt Ajax voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland.

Dit boek is te koop als paperback voor slechts € 9,95.

'Vier op een rij’ Drie Hoog Achter

Mede dankzij het vertrek van de sterkhouders Eriksen en Alderweireld rook de concurrentie haar kans. Na 3 titels op rij was dit de kans om de hegemonie van Ajax te doorbreken. Maar opnieuw slaagde Frank de Boer erin om een hecht team te smeden zonder echte uitblinkers. Meer dan ooit stond het collectief centraal. Dit resulteerde in degelijk spel waarbij het balbezit centraal stond. Menigmaal won Ajax haar wedstrijd door goed positiespel in plaats van individuele klasse. Het was vaak niet fraai maar wel effectief.
Het werd een seizoen met ups en downs. Forse nederlagen bij Barcelona en PSV, een zwaar gewonde supporter in de gracht, de blessures van De Jong, kansloos uitgeschakeld door Salzburg in de Europa League en de ellende binnen en buiten het veld in de bekerfinale zorgden voor een bittere smaak.
Maar door de spectaculaire zege op Barcelona, de 3 overwinningen op aartsrivaal Feyenoord en het vierde kampioenschap op rij overheerste uiteindelijk het zoet der overwinning.
Wederom een alternatief seizoen-overzicht via een compilatie van tweets van @3HoogAchter met de nodige kwinkslagen over het lief en leed bij Ajax en de concurrentie.

Over Drie Hoog Achter
Drie Hoog Achter is Ajacied sinds 1978 en heeft vanaf 1987 een seizoenkaart. Hij twittert over Ajax onder het account @3HoogAchter. Dit is zijn vierde boek. Zijn boeken #derdester, In het belang van Ajax en Wij zijn Ajax! Wij zijn de beste! werden verkozen tot Boek van de week in Voetbal International.
Drie Hoog Achter is Ajax-watcher en heeft zijn club eeuwige trouw beloofd.

Dit boek is nu HIER te koop als paperback voor slechts € 9,95.

Titel: Vier op een rij

Auteur: Drie Hoog Achter

Website: http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/vier-op-een-rij-52037-www-mijnbestseller-nl.html

Twitter: @3HoogAchter

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document