>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Fotoverslag Ajax - Heerenveen (4-1)

geplaatst op: 23 Nov 2014
Voor de zoveelste keer spelen we weer op zaterdagavond. Dit alles heeft te maken met de CL wedstrijd aankomende week tegen en in Paris. En dat terwijl de meeste supporters maandag of zelfs dinsdag naar Parijs vertrekken dus voortaan gewoon PRO 14:30 uur.
Maar goed vanavond komen de gasten uit Friesland (toch nog een beetje europacup avondje). De ArenA zat aardig vol, de sfeer was goed, wij hebben er vertrouwen in. Ajax begon mat en hadden het moeilijk tegen de friezen. Dat leiden zelfs tot vele kansen en je kon er op wachten 0-1. Vlak voor rust was het kantelpunt toen er een fries met rood naar de kleedkamer werd gestuurd. Na rust stelde Ajax orde op zaken en moest het via een eigen doelpunt op gelijke hoogte komen. Daarna liep Ajax uit naar een 4-1 eindstand. Het mooiste moment was de panna van Kishna vlak voor Zuid. Daarvoor kom je toch naar t stadion. Maar goed de uitslag zegt niets over het spel van vanavond en dus MOET het voor dinsdag stukken beter. Op naar Parijs.Een kort fotoverslag op lees verder

Parijs graffiti special deel 2

geplaatst op: 20 Nov 2014
Graffiti in Parijs? Ja zeker, en niet een klein beetje ook!! Na de pioniersperiode waarover we in het eerste deel hebben verteld, komen we aan in de jaren 90.Midden jaren 90 toen Amsterdam het walhalla was van de graffiti scene in Europa zag je ook dat Parijse spuiters op toerbeurt Amsterdam aandeden. Bekendste namen uit deze tijd zijn Colorz, Dystur, Creez, Cesam,Frez. Gasten die wisten hoe ze moesten destroyen. 20 blikken per nacht opraggen op de straten van Amsterdam en ook op de metro’s werd flink huisgehouden.
Deze gasten waren ook in Parijs zelf All-city.Daarna bleef het een tijdje stil aan het Franse front. Maar toen kwam SDK op de proppen. Eurostar bombers die graffiti promotie weer op een hoger level brengen. Steeling, Dealing, Killing. Binnen no time zag je ze overal, euro wide. Dikke kleuren, dikke stijlen, vette rammels.Gelijktijdig kwamen ook crews als T?C, GAP, UV, TLM als paddestoelen uit de grond schieten. Paris was booming. Zeker door de graffiti magazines Xplicit Graffx en films als dirty hands.Echte bombers kennen we ook in Parijs. De meest bekende is misschien wel O'clock. Op de meest vreemde plekjes in Parijs zie je tags van hem, van ultra klein met mini edding 3000-tje tot mega large over hele rolluiken. Geen tag van hem is hetzelfde wat hem een fascinerende bomber maakt. Zijn tags zijn bijzonder qua stijl, kwaliteit en kwantiteit.Als we het over kwantiteit hebben kunnen we zeker UV (Ultra Violent) niet overslaan. Tran heeft het meeste werk van iedereen gezet, all over.Er is momenteel zeer weinig te vinden van Paris graffiti op het internet omdat er zeer omvangrijke onderzoeken lopen tegen een aantal verdachten.

Een vreemd plekje in de street art neemt Space Invader in. Hij maakt met mozaikjes van space invader en andere mozaiken veel furore in de art scŤne. Ook in Amsterdam zijn er werkjes van hem te vinden, goed zoeken dus!Al met al ; WE LOVE PARIS!
Voor alle nieuwe Parijs graffiti foto's klik op lees verder ….

Parijs oldskool graffiti … where things started!

geplaatst op: 16 Nov 2014


Jawel, volgende week moet ons aller Ajax aantreden in Parijs. Om jullie voor te bereiden zijn we weer de archieven ingedoken van de plaatselijke Parijse graffiti scene.
Omdat er over deze metropool zoveel te vertellen valt hebben we het stuk in tweeŽn gehakt.
Eerst zullen we jullie een inkijkje geven in de roots van de Europese graffiti, waarin zowel Parijs als Amsterdam een belangrijke bijdrage aan geleverd hebben en er onderling veel contact was tussen de kings van toen!


(Shoe, Delta, Crime Time Amsterdam and Paris rocking together)

Later deze week gaan we jullie trakteren op de late nineties tot nu. Waarin Parijs laat zien te heersen op vele fronten!

Let's get started!

De pioniers

Als we de punkgraffiti buiten beschouwing laten begint de graffiti scene, net als hier in Mokum, begin jaren 80. Films als Style wars en de exposities gaven de scene in Parijs en Amsterdam een boost en een New Yorks tintje.
In Parijs hebben we het dan vooral over schrijvers als Bando, Boxer, Lokiss, SKKI en Mode2. Bekendste crew is CTK (Crime Time Kings) waar naast Parijs ook Amsterdam vertegenwoordigd was met Shoe, Angel, Tabu.Met de komst van het Spraycan Art boek, zagen de meeste Nederlandse spuiters voor het eerst pieces uit Parijs en waren meteen overdonderd. Super letters (Bando stijl) gecombineerd met vette charakters (Mode2) en de technische omzetting op de muur zorgden voor kippenvel.


(de character rechts staat op de cover van het boek Spraycan Art)

Bibliotheken werden leeggeroofd om toch een exemplaar van het boek te verkrijgen (kopen…. Dat bestond niet in die tijd) Kopieermachines werden afgeragd om kopietjes te maken van blackbook tekeningen van CTK gasten!

Als je het kon betalen bracht je zelf een bezoekje aan Parijs om te kijken in Stalingrad om daar de muren van de masters met je eigen ogen te zien. Veel fotorolletjes werden volgeschoten met Parijse muren, trucks en rolluiken.We hopen jullie met deze foto’s een klein kijkje te geven in de scene in de 80er en begin 90er jaren. De generatie erna komt in de loop van de deze week online met kiloknallers van SDK, IT, UV, 156, GAP en andere Parijse groeperingen.Klik op lees verder om alle oldskool foto's te zien, from Paris with love!

Fotoverslag Cambuur-Ajax (2-4)

geplaatst op: 10 Nov 2014
Sommigen van ons komen zaterdagavond al in de stad aan en halen door om om negen uur te verzamelen voor een verplichte buscombi. Dan twee-en-een-half uur onderweg naar provinciehoofdstadje Leeuwarden. Uiteindelijk is staan in het uitvak alles dat telt in een bewogen week. Neergesabeld door de pers: Ajax zou kansloos zijn tegen Barcelona. En dan nog de sit-com rond de nieuwe shirtsponsor. Zo begin je vol goede moed aan de wedstrijd. Een wedstrijd waarbij de trainer van Cambuur vorige week al het voornemen uitte om te stoppen met Ajax op handen te dragen en er vol op te klappen. En dat deden de Friezen dan ook. Na 90 seconden belandde de bal bij de tweede aanval van Cambuur achter de doellijn na vreemd geklungel van de verdediging. Ajax had moeite de rug te rechten, maar lukte het toch om na 19 minuten onder de druk uit te komen en de gelijkmaker te maken om drie minuten later op voorsprong te komen. Na de 1-3, de 1-4, de scheidsrechterswissel en de 2-4 zocht iedereen de bus op om, uitgezwaaid door de Cambuur-supporters, terug te rijden naar heimelijke gronden.

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document