>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Fotoverslag: Ajax - Utreg (1-1) PRO 14:30

geplaatst op: 07 Oct 2012
Vandaag bij Ajax-Utrecht is er op vak428 een actie gericht op de aanvangsttijden van het betaalde voetbal.
Ajax, en het overgrote deel van de stadionbezoekers, zijn voor het tijdstip 14:30uur op zondagmiddag. Eenduidig en helder zodat iedereen met een seizoenkaart of een los kaartje weet waar hij of zij aan toe is.
Het hedendaagse voetbal is echter niet meer zo helder! Ajax speelt dit seizoen slechts enkele wedstrijden op het gewenste tijdstip van 14:30uur op zondagmiddag. Voor de winterstop zelfs geen enkele thuiswedstrijd en slechts 2 uitwedstrijden! Ondertussen telt de Nederlandse competitie 3 reguliere speeldagen met diverse tijdstippen : Vrijdagavond, Zaterdag 18:45uur, zaterdag 20:45uur en zondag 12:30uur, 14:30 of 16:30uur.

We zien al met al door de bomen het bos niet meer! Naast de 3 speeldagen voor de competitie zijn er 3 beker speeldagen per ronde en 3 Europacup speeldagen per ronde. Dit is puur en alleen te wijten aan de vercommercialisering van het voetbal. Zoveel mogelijk wedstrijden uitzenden op (betaal) TV is het motto! Op welke tijdstippen de supporters naar het stadion moeten reizen, is niet meer belangrijk!

We begrijpen dat clubs zelf kunnen aangeven wat hun wedstrijddag is, en dat dit dus niet altijd de zondag is. Als een club de zaterdag verkiest als favoriete wedstrijddag dient er echter wel rekening gehouden te worden met de uitsupporters in onze ogen!

En hoe ziet de toekomst eruit? Met de verkoop van de uitzendrechten aan mediamagnaat Rupert Murdoch kan het zomaar zijn dat de wedstrijden op nog vreemdere tijdstippen zullen gaan plaatsvinden. Zondagavond 22:00uur, geen probleem in Spanje. Maandagavond, moet kunnen in Duitsland, waar ze in de 2e liga ondertussen al 4 speeldagen kennen per week! Een paar weken van te voren het speelschema pas bekend maken , dat kan zomaar in Spanje! Dus waar wil Rupert met zijn SKY naartoe in Nederland???

Daarom vinden we dat we NU moeten laten zien dat wij, als stadionbezoekers, deze tendens onwenselijk vinden! Wat ons gaan we zelfs terug naar 2 wedstrijddagen, zaterdagavond of zondagmiddag! Geen vrijdagavond wedstrijdjes of zondagmiddag 12:30uur of 16:30uur wedstrijden! Al zal dat utopie zijn, moeten we wel blijven laten zien dat een verdere verspreiding van het speelschema onbespreekbaar is! Daarvoor is het in ieder geval nog niet te laat!

PRO 14:30
FOOTBALL IS FOR YOU AND ME Ė NOT FOR FUCKING PAY-TVKlik op lees verder voor het volledige fotoverslag!!

Fotoverslag Ajax-Real Madrid (1-4) deel 2

geplaatst op: 04 Oct 2012
Gisteren werd de wedstrijd tegen Real Madrid vrij kansloos verloren, wat rest zijn de foto's. Er zijn dit keer niet veel extra foto's binnengekomen, maar de foto's die binnengekomen zijn willen we uiteraard met jullie delen.Klik op lees verder om het tweede fotoverslag te bekijken...

Fotoverslag Ajax-Real Madrid (1-4)

geplaatst op: 03 Oct 2012
Een stunt heeft er heel even ingezeten, maar overall moeten we concluderen dat Ajax wederom een maatje te klein was voor Real Madrid. De Spanjolen wonnen in Amsterdam vrij eenvoudig met 1-4 door doelpunten van Ronaldo (3x) en Benzema (dit was best een lekkere omhaal a la Van Basten).
De aansluitingstreffer (1-2) van Ajax werd koppend gemaakt door Moisander uit een corner.
Vooral de eerste helft was zeer mat van Ajax zijde. Een beetje meer durf en gogme was wel op zijn plaats geweest!
Manchester City speelde thuis gelijk tegen Dortmund, waardoor zij op 1 punt blijven steken en de volgende wedstrijd thuis tegen City de laatste strohalm is op vervolg in CL of UEFA League dit seizoen.Klik op lees verder voor het hele fotoverslag....

Ajacieden verdienen een Fanzine

geplaatst op: 01 Oct 2012
Ajax supportersfanzine De Meersche Helden dreigt op te houden te bestaan. Het zal velen al zijn opgevallen dat De Meersche Helden dit seizoen nog niet is uitgekomen. Vanuit de milieupolitie is er voor ons fanzine een verkoopverbod opgelegd. De enige optie die de redactie nog restte, was het aanvragen van een vergunning, maar deze vergunningaanvraag is onlangs afgewezen.

De afwijzing voor de vergunning kwam voor het team achter DMH als een verrassing, mede omdat er tijdens de verkopen nooit sprake is geweest van overlast of andere zaken in die richting. Fanzine De Meersche Helden is een onafhankelijke, niet-commerciŽle stichting, die geheel op vrijwillige basis te werk gaat. De inkomsten die worden vergaard, gaan direct richting supporters-gerelateerde zaken.

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document