>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

Fotoverslag Ajax-Manchester City (3-1) deel 1

geplaatst op: 24 Oct 2012
BAM!!!! 3-1 tegen die nep koop-club uit Engeland! Heerlijk, de jeugd wint van de zogenaamde vedettes.... Met flair en inzet won onze eigen jonge ploeg verdiend van City met 3-1. Vooraf had niemand hier rekening mee gehouden, maar de zege is terecht! Heerlijk! Gerechtigheid! Met stinkend geld kun je geen passie kopen!Over 2 weken met z'n allen naar Manchester om onze jongens een ronde verder te schreeuwen!

Klik op lees verder voor het 1e fotoverslag. Morgen komt er weer een deel online!

20-10-2012 Fotoverslag Heracles - Ajax (3-3)

geplaatst op: 21 Oct 2012
Zaterdagavond 20 oktober 2012, de temperaturen waren aangenaam, de sfeer was goed, en er was na een half uur spelen weinig aan de hand. Ajax nam snel de leiding en bouwde deze uit naar 0-2. Maar voor de 5e(!!) keer dit seizoen, wisten we de voorsprong niet vast te houden. Heracles kwam op een fortuinlijke en kinderachtig verdedigende manier terug tot 1-2. Na de snelle 1-3 kon dit toch niet meer fout gaan, maar de werkelijkheid is anders. Ajax verzwakte en gaf veel te makkelijk 2 doelpunten weg. En natuurlijk kan er bij zo'n wedstrijd geen foutje van de arbitrage ontbreken, de 2-4 van Babel vlak voor tijd werd, zoals wel vaker, onterecht afgekeurd. Dit mag niet als excuus worden gezien, want een 0-2 / 1-3 voorsprong mag nooit verspeeld worden. En al helemaal niet in almelo.

Column Mx : PRO14:30

geplaatst op: 17 Oct 2012
Interlands, ik vind het maar niks. Geen clubvoetbal, blessureleed dat jouw club schade berokkent, het allemaal voor dezelfde ploeg zijn en vooral dat Oranjepubliek in de stadions irriteert me. Lekker allemaal de wave inzetten en vooral je zo gek mogelijk kleden. Alles wat oranje gekleurd is, wordt omgetoverd tot kledingstuk en de enige die dan trots kijkt is de maffia gevestigd in Zeist. Wat een lol hebben ze met zijn allen. En mocht er toch een puntje van kritiek zijn dan luistert Ke$$ler 2.0 er maar al te graag naar. Want dit zijn de mensen die we serieus moeten nemen. Als de sinaasappeltjes wat te klagen hebben dan worden er meteen spoedvergaderingen belegd. Neem bijvoorbeeld de faciliteiten in de stadions. Het moet volgens de Oranjeklanten maar eens afgelopen zijn met die achenebbisj voorzieningen.
Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van de Kuip. Ik vind dat dit stadion teveel opgehemeld wordt. Tijdens voormalige bezoeken aan de Kuip, waar ik tot mijn enkels in de zeik stond was, het vrijwel onmogelijk om tussendoor even een biertje halen, omdat er simpelweg geen ruimte was om elkaar te passeren. Dus ja, ik kan wel een klein beetje meegaan met die oranje verfporums. Maar waar ik niet tegen kan is dat zij een stem krijgen in het bepaalde beleid. Nooit komen ze in stadions. Als ze al ‘on tour’ gaan dan willen ze zich volgieten en er idioot uitzien om zo een feestje te bouwen.
Terug naar onze situatie. Velen van ons hebben een seizoenkaart. We zijn trouwe aanhangers van het voetbal en in het bijzonder onze club Ajax. Week in week uit zijn we bezig met deze subcultuur. En mede door onze steun zijn er in het verleden vele oranjefeestjes gehouden. Een Nederlands Elftal bestaat uiteraard niet alleen uit Ajacieden maar wat wel vaststaat is dat al die spelers opgeleid zijn door Nederlandse clubs met de benodigde aanhang. Hier konden en kunnen ze zich ontwikkelen en het uiteindelijke doel van veel spelers is voor hun vaderland uitkomen. Mogen wij dan alsjeblieft als supporters ook gehoord en verstaan worden? Wij willen geen 12:30 uur wedstrijden!! Wij willen terug naar de basis, naar 14:30uur! Dit is een stuk makkelijker te realiseren dan van stadions wisselen waar Bert van Oostveen nu op aanstuurt. Toch is het voor ons, als club-supporters, een stuk lastiger om dingen voor elkaar te krijgen dan voor die Oranjefans.
Het wordt tijd dat ze in dit land een keer gaan luisteren naar een grote club die ertoe doet dan naar een aantal individuen die in mijn ogen geen recht van klagen hebben.
Maar uiteindelijk zal de vork wel zo in de steel zitten dat Bertje zelf niet meer in een verouderd stadion wilt komen en zijn persoonlijke voorkeur op deze achterbakse manier erdoorheen douwt.


Mx

Fotoverslag(je) Ajax dames - Telstar

geplaatst op: 13 Oct 2012
Gisteravond stond er weer een voetbalmatch van ons vrouwenvlaggenschip op het programma. Zoals elke (thuis)wedstrijd van onze meiden waren er wel een paar boys van ons aanwezig. Omdat drank, vrouwen en voetbal te goed samengaan zijn er maar weinig foto's...


South Crew is aanwezig bij Het dameselftal van Ajax dat vanavond speelt tegen Telstar.

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document