>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
Untitled Document

2e Fotoverslag Twente-Ajax (0-2)

geplaatst op: 03 Mar 2013
Omdat we zo tevreden zijn met de 3 punten, hebben we een tweede fotoverslag gemaakt van Twente-Ajax (0-2). Dit keer foto's vanuit het uitvak... Geniet nog een keer van deze fraaie en broodnodige overwinning!

FC Twente - AFC Ajax

geplaatst op: 03 Mar 2013
De eerste van de nog tien te winnen duels is gespeeld en gewonnen. De afstand met Twente is vergroot. Afwachten wat er in Kerkrade gebeurt.

Stop de repressie!

geplaatst op: 02 Mar 2013
Stop de repressie

Zo af en toe lees je weer eens wat over een vooroverleg. Of over een dienstregeling. Of over het wederom toestaan van ADO Den Haag-supporters. Maar nooit over een versoepeling van de combi-regeling. Of over het afschaffen van zo’n onzinnige omwisselplek op een snelweg. Laat staan over de pogingen van de driehoek om er alles aan te doen om Ajacieden op een normale manier te ontvangen in een andere stad.

En ondanks dat Ajax, de SVA en de AFCA Supportersclub tijdens zo’n vooroverleg hun stinkende best doen om een zo gunstig mogelijke regeling voor achterna reizende Ajacieden te regelen, worden we door de dienstdoende instanties maar al te vaak met een kluitje in het riet gestuurd. Met Emmen uit was er al zo’n omhooggevallen burgemeester die met al zijn maatregelen ervoor zorgde dat het duel tussen Vitesse en Ajax werd gespeeld voor een schamele 2000 toeschouwers. Tegen Twente uit kregen we van de dienstdoende burgemeester de ruimte om slechts 150 man een alternatieve opstapplaats aan te bieden. Dat zijn er simpelweg veel te weinig, maar als die burgemeester zijn poot stijf houdt, dan valt er niets aan te doen, toch?Of wat dacht je van de burgemeester van Eindhoven die per sé wil dat de Ajacieden per trein worden vervoerd. Laat de NS nu net toevallig in het weekend van PSV – Ajax aan het spoor bezig zijn. De enige route naar Eindhoven is nu via Rotterdam. En daar is ook weer een burgemeester die dan weer bepaalt dat wij niet langs zijn stad mogen reizen. Bussen wil de ene burgemeester niet, de route via Rotterdam wil de andere burgemeester niet. Klaar, dan maar geen uitsupporters, toch?

En dan hebben we nog onze vriendjes van Den Haag. Ajax besloot om de Hagenezen weer toe te laten. De vijf jaren van geen uitsupporters aan beide kanten zijn inmiddels ruim overschreden en dus meende Ajax de supporters van Den Haag weer te mogen verwelkomen. Daar dacht de directie van Den Haag anders over. Het zou allemaal nog ‘te vers zijn’. Wat zou nog te vers zijn? De haat van ADO naar Ajax? Die is niet vers, die is zo oud als de weg naar Rome. Maar wat het meest opviel was de houding van de Haagse supporters. Geen enkele wanklank over het besluit van de directie werd gehoord. Ze slikten de eenzijdige maatregel van hun directie als zoete koek. Met als gevolg dat wij ook volgend seizoen weer kunnen fluiten naar Den Haag uit. Maar is prima toch? Dan maar geen Ajacieden in het uitvak…

Het wordt tijd om onze rechten terug te claimen. Dat pappen en nathouden is een keer afgelopen. Zolang wij schoorvoetend overal maar mee akkoord gaan zal de repressie alleen maar verder toenemen. Het moment komt steeds dichterbij dat we een lijn in het zand trekken. Genoeg is genoeg. Stop de repressie.

KNVB Beker - Ajax - AZ

geplaatst op: 28 Feb 2013
We zijn wel wat gewend. De gifbeker is regelmatig tot de bodem leeg gegaan. Dan vallen de afgelopen weken wel te relativeren, maar pijn doet het: twee van de drie competities naar de maan en de derde? Tja, in de reguliere competitie in eigen huis twee keer onnodig gelijkspelen en uit weinig overtuigend winnen.
Dan kunnen superlatieven en krachttermen het gevoel niet meer beschrijven.
Desalniettemin staan we twee punten achter de koploper en kunnen nog altijd kampioen worden. Kin omhoog, borst vooruit! Op naar het Leidse! (Lees je mee Eberhart?) 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document