>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - Geschidenis 2010-2011

Geschiedenis South Crew 2010-2011

het vijfde seizoen (2010-2011)

We begonnen dit seizoen met een uitwedstrijd bij Groningen. Waar we vorig jaar een kleine actie presenteerden, hielden we het dit jaar bij ons kleine uitdoekje cq bandieri. Wederom is bij het overgrote merendeel van de uitwedstrijden ons doek present geweest.

uitdoek overal present

uitdoek overal present

Uitdoek in Moskoud

De eerste thuiswedstrijd waar wij een actie gehouden hebben was Ajax-Roda JC op 21 augustus 2010. Deze wedstrijd stond in het teken van Joark. Met een groot megadoek dat uitgerold werd vanaf de 2e ring richting de 1e ring werd afscheid genomen van deze markante F-Sider.Tijdens Ajax-NAC op 16 oktober hielden we in samenwerking met de SVA een Bandieribattle. Voor het 2e seizoen zijn we door SVA gevraagd om deze dag te begeleiden. Ongeveer 35 jongeren hebben dit jaar meegedaan aan de battle en de resultaten mogen er zoals ieder jaar zijn! Als klap op de vuurpijl kwamen Toby Alderweireld en Christian Eriksen (als mascottes van de Jonge Schare) een kijkje nemen en handtekeningen uitdelen!
We zijn trots om onderdeel te zijn van de bandieribattle en hopen ook volgend jaar weer deze festiviteit te mogen begeleiden.Zaterdag 20 november 2010 speelde Jan Vertonghen tegen p$v zijn 150ste wedstrijd. Tijd om hem in het zonnetje te zetten. Met een 30 meter lang balustradedoek met de tekst ‘Jantje, 150 keer voorop in de strijd!’ wilden we niet alleen aangeven dat Jan altijd voorop in de strijd gaat, maar dat de andere spelers moeten beseffen dat dat ook van hun verlangd wordt.
Naast dit balustradedoek hadden we een actie gericht tegen willekeurige stadionverboden. ‘KNVB: Stop willekeur, van Gelder stadionverbod!!’ Onze grote vriend Cheque van Gelder heeft een dikke sigaar opgestoken in de ArenA en toen daar door de stewards wat van gezegd werd ontstond er een handgemeen. Elke willekeurige supporter op Zuid had hiervoor 18 maanden stadionverbod gekregen, maar Cheque is tot op heden nog steeds welkom?!!?

Zondag 19 december 2010, tijdens een klassieker die allang geen klassieker meer is, bestond vak410 bijna 10 jaar. Tijd voor onze felicitaties! Uiteraard wel met Amsterdamse humor en een knipoog! Op een doek van 25×25 meter werd het logo van vak410 gespoten. Een beetje aangepast natuurlijk. een big smile, een hoedje opgezet en 2 rijen ballonnen! Bij deze nogmaals onze felicitaties aan Vak410, een stuwende kracht in de ArenA. Klasse boys!! Keep it going en keep it underground!
In de 2e helft, toen de zoveelste zege in de klassieker beklonken was, werd nog een spandoek getoond met de tekst ‘Gezocht : Echte klassieker!’


Tijdens de bekerwedstrijd Ajax-NAC op 27 februari 2011 deden we de felicitaties richting Vak410 nogmaals over. Dit keer met een doek gemaakt voor de AFCA Supporters Club.
Op Vak410 zelf werd een ongelooflijke show weggegeven in het kader van het 10-jarig bestaan!

Tijdens Ajax-VVV op 20 februari 2011 nam Luis Suarez afscheid van het Ajax publiek. Hiervoor moest uiteraard een afscheidsdoek gemaakt worden. Met de tekst ‘159 games, 111 goals in our magical shirt. We hope to see you back, amigo!!’ wilden we aangeven hoe enorm belangrijk Luis voor Ajax is geweest en mededelen dat Luis altijd welkom is in de ArenA.Na een hoop gesteggel en irritant gedrag van El Hamdaoui werd door Frank de Boer besloten om onze spits niet meer op te stellen. Wat ons betreft een prima beslissing van de technische staf. Misschien geen makkelijke beslissing, maar wel 1 met visie en lef. Niemand is groter dan de club, ook El Hamdaoui niet! Daarom werd in allerijl even een klein spandoekje gemaakt met de simpele Frank : thumbs up als tekst. Gewoon om het gelijk van Frank aan te geven en dat wij zijn beslissing respecteren en waarderen!Tussendoor werd er nog een doek voor Eyong Enog gemaakt om hem een hart onder de riem te steken. Zijn vorm was de laatste maanden ver te zoeken, maar we wilden toch aangeven dat we hem graag zien spelen… ook al gaat het even wat minder! Eyong, je vorm komt vanzelf terug! Je blijft een true warrior!Ajax-Groningen, de roep om Cruijff neemt toe. Op de zaterdag voor de wedstrijd werd een oproep gedaan door de AFCA Supportersclub om PRO Cruijff doeken te maken. Deze gelegenheid lieten we natuurlijk niet onbenut. In korte tijd hebben we 3 doeken gemaakt.

Bij Ajax-Excelsior wordt afscheid genomen van Urby Emanuelson. Eén van onze jongens, een echte Amsterdammer. 17 seizoenen heeft Urby voor Ajax gespeeld, dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan! We wensen Urby veel succes in Milaan!In de maanden maart, april en mei zijn we druk bezig geweest met het opzetten en uitvoeren van een loterij. De opbrengst uit de loterij is volledig ten goede gekomen van het budget voor het maken van spandoeken en alles wat daarmee samenhangt. Het was een uitermate succesvolle loterij. De hoofdprijzen waren de kicksen van Jan Vertonghen en een officieel shirt met alle handtekeningen (beschikbaar gesteld door de SVA).Tegen het eind van het seizoen nam de spanning uiteraard per wedstrijd toe.
De laatste 2 wedstrijden moesten we spelen tegen Twente. 2 finales, 2 prijzen.
Eerst was de beker aan de beurt. Met een aparte sfeerteambus reden 9 South Crew leden richting Rotjeknor om het stadion aan te kleden voor de bekerfinale en de sfeeracties voor te bereiden! Veel materiaal was meegenomen waaronder het oude logo, veel vlaggen, bandieri’s en een actiedoek tegen het moderne voetbal. Het actiedoek is gemaakt in samenspraak met Twente. 2 clubs, 1 doel. De bekerfinale werd helaas verloren, maar het was een goede opwarmer voor de kraker de week erna!De laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2010-2011 werd gespeeld tegen Twente. Het was de alles of niets wedstrijd van de eeuw! Ofwel voor de 30ste keer kampioen, ofwel helemaal niets! Wat een explosie! 50.000 uitzinnige supporters creërden een geweldige sfeer! 90 minuten lang en uiteraard nog lang erna op het museumplein en in de kroegen! Kampioen van Nederland voor de 30ste keer! Twente werd met 3-1 naar huis gestuurd en de schaal was binnen!!

Kampioen 2010-2011 ***

Klik hier om verder te gaan naar Seizoen 2011-2012 :

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document