>South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - top
South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam - Geschidenis 2006-2007

Geschiedenis South Crew 2006-2007

Het eerste seizoen (2006/2007):
Onze eerste actie die een herinnering waard is had plaats tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, bij Ajax-RKC op 20 augustus 2006. Ajax had in de winterstop van seizoen 2005/2006 Klaas Jan Huntelaar gekocht, dus bij aanvang van het nieuwe seizoen pastte maar 1 zin : “Hunting Season is open”. KJH scoorde dat seizoen 21 keer, maar kampioen werden we er niet mee! De plee offs bracht ons slechts tot de 2e plaats.

Voor Ajax-NEC op 24 september 2006 werd onze kale strijder Jaap Stam in het zonnetje gezet : Bigger, balder, better!! Met de karakteristieke gele kaart.

Bij de Europese wedstrijden tegen Kopenhagen en Austria Wien hadden we balustradedoeken gemaakt : K.O.penhagen en ….. De doeken waren wel zeer kleurrijk en goed gespoten, maar van een afstand moeilijk te lezen. Hier hebben we uiteraard van geleerd, en dus worden de doeken niet te druk en te stijlistisch gemaakt.

Op 10 december 2006 werd het 30 jarig bestaan van The F-Side gevierd bij Ajax-AZ. Een ruim 100 meter lang spandoek met de teksten Tram 9, Diemenzijde, humor, geweld, eer, tegendraads, gehaat, trots, passie, strijd, ArenA, Zuid = 30 jaar F-Side vulde de balustrade op de 2e ring Zuid. Op de tribunes werd een choreo gelegd met op Zuid-2 de tekst F-Side en op Zuid-1 de tekst CBS met een rond doek van het oude logo.


Bij de klassieker op 4 Februari 2007 was het wederom tijd voor een grote actie : Amsterdam NO Bullshit!!! Een balustrade doek van 40×4 meter met een heerlijke blockbuster tekst! Daarboven een doek van 25×25 meter met de rottedomse stier die neergaat in de ArenA. Eromheen een rood-zwart-rode choreo en het plaatje is compleet!

Aan de kant van Vak410 hebben we het balustrade doek gemaakt met de tekst : Deze slag wordt jullie ondergang. Ook het schip is grotendeels gemaakt door ons.

Verder hadden we inbreng in de sfeeracties van het sfeerteam (psv en kakkerlakken thuis, Johan Cruijff 60 jaar) en 410 Acties (Twente tekstdoeken bij grote vaan, Willem 2 met Sinterklaas, Utrecht met tekstdoek bij Rembrandt doek).

Al met al een druk eerste seizoen waarvan we toch de nodige dingen geleerd hebben. Doeken waren soms te druk, of te gehaast gemaakt. We wilden vaak te veel op een te korte termijn.
Daartegenover stonden een aantal goed gelukte acties waarop we positieve reacties kregen. Een stukje erkenning voor de vele uren werk.
Tevens hadden we aan het eind van het seizoen eindelijk de goede naam : The South Crew (STH-CRW), SINCE 2007!!

Klik hier om verder te gaan naar Seizoen 2007-2008

 

 

 

South Crew - STH CRW Ajax Amsterdam

 

 

Untitled Document